Deputatul Maria Stoian: Siguranța consumatorilor români reprezintă o prioritate pentru Guvernul României

Deputatul Maria Stoian a anunțat faptul că premierul liberal Nicolae Ciucă a efectuat propria analiză referitoare la situația creată în ultima perioadă, propunând soluții concrete cu privire la sprijinul fermierilor și al procesatorilor.

„Deciziile de susținere a producătorilor de lapte presupun intervenții sustenabile pentru optimizarea funcţionării întregului lanţ de producţie şi distribuţie, de la fermier până la raft, astfel încât, pe de o parte, zootehniștii să nu mai ajungă în situația neplăcută de a arunca laptele și, pe de altă parte, consumatorii români să fie realmente în centrul preocupărilor autorităților abilitate. În acest fel, grija principală a Guvernului condus de PNL este ca toţi cetăţenii români să aibă acces la produsele necesare pentru un trai decent, inclusiv la lapte de calitate, produs în România.”, transmite Maria Stoian, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „În vederea susţinerii efective a fermierilor şi a pieţei laptelui, vor fi acordate ajutoare financiare în două etape, prima începând cu 15 mai a.c., pentru cererile în valoare de 21,6 milioane de euro, depuse de crescătorii de vaci de lapte până la data de 23 martie 2023. A doua tranșă de ajutor va fi distribuită în al doilea semestru al anului, după finalizarea următoarei sesiuni de depunere a cererilor de plată. Fermierii români vor primi compensaţii în valoare de 22 de milioane de euro, pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina”

Sursa: Facebook Maria Stoian

Leave a Comment