Deputatul Marian Crușoveanu: Comisia de Transport a avizat proiectul legislativ pentru pedepsirea excesului de viteză în trafic

Deputatul Marian Crușoveanu a anunțat faptul că proiectul legislativ prin care se pedepsește aspru excesul de viteză în trafic a fost avizat de Comisia de Transport.

Proiectul legislativ prevede modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/ 2002, privind circulația pe drumurile publice, suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 180 de zile pentru depășirea vitezei cu mai mult de 100 km/h și aplicarea amenzii prevăzute în clasa a IV-a de sancțiuni.

„Responsabilitatea este un element esențial de siguranță atunci când ne urcăm la volan, nu numai pentru noi, dar și pentru ceilalți participanți în trafic. Conform informațiilor oficiale prezentate de Inspectoratul General al Poliției Române, în anii 2021 și 2022, peste 20% din totalul accidentelor rutiere au avut loc din cauza nerespectării regimului legal de viteză.”, transmite Marian Crușoveanu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Am inițiat acest proiect legislativ, alături de colegii parlamentari, ca o formă de prevenție și responsabilizare a conducătorilor auto în vederea respectării, în totalitate, a regimului de viteză.”

Sursa: Facebook Marian Crușoveanu

Leave a Comment