Deputatul Marilen Pirtea: “În fața violențelor în creștere, nu vom rămâne indiferenți!”

Denisa
Sursă foto: Facebook Marilen Pirtea

Pe fondul fenomenului de creștere a incidentelor cu violențe, atât în școli, cât și în comunități în general, nu avem voie să rămânem indiferenți, mai ales în privința aplicării sancțiunilor, dar și a prevenției.

“Datele publice din ultima perioadă sunt suficient de îngrijorătoare pentru ca să ne propunem identificarea de soluții legale pentru intervenție și ameliorare. Am subliniat în mai multe contexte, pe fondul fenomenului de creștere a incidentelor cu violențe, atât în școli, cât și în comunități în general, că nu avem voie să rămânem indiferenți, mai ales în privința aplicării sancțiunilor, dar și a prevenției. Datele publice din ultima perioadă sunt suficient de îngrijorătoare pentru ca să ne propunem identificarea de soluții legale pentru intervenție și ameliorare”, afirmă prim-vicepreședintele PNL Timiș, liberalul Marilen Pirtea.

Deputatul liberal crede că o soluție poate fi creșterea drastică a pedepselor pentru infracțiunile împotriva persoanelor sau bunurilor. De asemenea, măsurile de prevenție și asigurare a securității publice se impun ca necesare, în școli, instituții publice, în spații publice deschise ori închise.

“Ne este la îndemână să evocăm un exemplu foarte relevant, util pentru măsurile legale posibile, menite să ducă la scăderea infracțiunilor împotriva bunurilor și persoanelor, și aici este vorba mai ales de cele desfășurate pe timpul nopții. În Italia, în acest an, înăsprirea pedepselor și amenzilor pentru furturi și violențe a determinat rapid la o scădere cu 20% a numărului acestor infracțiuni. Relevanța acestui exemplu poate să constituie un argument important pentru un vot în Parlamentului României, în situația în care va fi avansată o propunere similară. În acest mod, se va preîntâmpina o viitoare explozie a infracționalității. Pot fi prevăzute, foarte direct, creșteri ale pedepselor și amenzilor aplicate prin completări în Codul penal, cât și în Codul de procedură penală, în cazul infracțiunilor grave. Scopul implementării acestor măsuri este întărirea protecției persoanelor, dar și protecția suplimentară a integrității patrimoniilor din spații de companii și instituții. Prevederile vor însemna majorări ale pedepselor și amenzilor în cazul infracțiunilor desfășurate prin violență, dar și cu amenințarea folosirii armelor și a altor mijloace de constrângere fizică”, a explicat deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

Distribuie articolul