Deputatul Nicolae Giugea

Deputatul Nicolae Giugea: Am inițiat un amendament la Legile Educației pentru a armoniza legislația privind persoanele cu deficiențe de auz

Deputatul Nicolae Giugea a anunțat că a organizat la Craiova o primă întâlnire având ca subiect legislația din domeniul educației care se referă la persoanele cu deficiențe de auz.

”La întâlnirea care a avut loc la Liceul Tehnologic Special “Beethoven” Craiova a participat Adriana Săftoiu, autoarea cărții ”Simfonia semnelor” și cea care a inițiat legea 27/2020. Conform acestei legi LSR (limba semnelor române) este recunoscută drept limba maternă specifică persoanelor surde și/sau hipoacuzice. Aplicarea acestei legi este esențială pentru că ea ar permite elevilor cu deficiențe de auz să susțină examenul de bacalaureat în LSR și nu în limba română.”, a precizat liberalul Nicolae Giugea.

De asemenea, deputatul liberal a declarat că: ”În conferința de presă la care am participat alături de Adriana Săftoiu și Daniel Ion – inspectorul școlar general al ISJ Dolj ne-am referit la aceeași problemă. În plus am spus că am inițiat un amendament la Legile Educației, aflate acum în dezbatere parlamentară care le armonizează cu legea 27/2020. Sunt convins că acest amendamente vor fi aprobate și că acest lucru va fi în sprijinul comunității elevilor cu deficiențe de auz.”.

Sursă: Facebook Nicolae Giugea

Leave a Comment