Deputatul Oana Marciana Ozen: discuții despre necesitatea utilizării hidrogenului în România

Deputatul Oana Marciana Ozmen a anunțat faptul că a participat la dezbaterea “Economia hidrogenului și industriei”, organizată de Comisia pentru Industrii și Servicii din cadrul Camerei Deputaților și Energy Policy Group în parteneriat cu Confederația Patronală Concordia.

„În calitate de inițiator al primului proiect de lege bazat pe teme de hidrogen și de susținător al dezvoltării industriei de energie, consider că promovarea aplicațiilor bazate pe hidrogen, care să acopere întreg lanțul valoric, reprezintă o necesitate. Am elaborat alături de colegii din Comisia pentru Industrii și Servicii acest proiect în beneficiul industriei și în spiritul dezvoltării economice a țării. Există o listă lungă de nevoi în domeniul politicilor publice, economice și în cel al cerințelor tehnologice în vederea dezvoltării unui cadru sustenabil, bazat pe hidrogen.

Prin inițiativa propusă, apreciem că primul pas a fost îndeplinit, facilitând astfel conturarea unui cadru mai amplu, robust în ceea ce privește sustenabilitatea si siguranța în materie de energie. Prioritatea proiectului este să promoveze hidrogenul verde și utilizarea hidrogenului low-carbon în perioada de tranziție, crescând astfel capacitatea de producție de energie în țară și întărind securitatea energetică a României.”, transmite Oana Marciana Ozmen, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Le mulțumesc pentru colaborare reprezentanților Ministerului Energiei și ai Ministerului Economiei, alături de care am organizat un eveniment necesar pentru societatea românească. Împreună, printr-un dialog permanent, putem pune tema utilizării hidrogenului în prim-plan pe agenda publică.”

Sursa: Facebook Oana Marciana Ozmen

Leave a Comment