Deputatul Oana Marciana Ozmen a participat la cea de-a patra ediție a Green Mobility Conference

Denis

Deputatul Oana Marciana Ozmen a anunțat faptul că a participat la cea de-a patra ediție a Green Mobility Conference.

„Am prezentat importanța Green Deal, pactul care va transforma UE într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punct de vedere al utilizării resurselor. Consiliul European a adoptat Regulamentul privind infrastructura pentru combustibili alternativi. În întreaga Europă vor fi instalate mai multe stații de reîncărcare și de realimentare cu combustibili alternativi, ceea ce va permite sectorului transporturilor să își reducă amprenta de carbon.

În prezent, în România sunt 1.836 de puncte de încărcare electrică. 2.896 de puncte de încărcare de mare putere vor fi instalate pe rețeaua de drumuri și autostrăzi naționale, în conformitate cu strategia CNAIR pentru instalarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice pe rețeaua TEN-T din România până în 2030. Conform fondurilor alocate prin PNRR, 13.200 de puncte de încărcare vor fi finanțate prin C10 Fondul Local, iar 2.000 de puncte de încărcare vor fi finanțate prin C5 Valul Renovarii.”, transmite Oana Marciana Ozmen, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Am reiterat necesitatea continuării eforturilor de a utiliza hidrogenul. Realizarea cadrului legal pentru hidrogen face din România una dintre primele țări care își propune crearea unei piețe a hidrogenului. După adoptarea proiectului hidrogenului în Parlament, pe care l-am inițiat la începutul acestui an, am încredere că normele metodologice de aplicare a legii vor fi adoptate rapid, astfel încât să se facă pașii necesari de către investitorii care își doresc să realizeze proiecte în țara noastră și să atingem țintele asumate prin PNRR. Viitorului transportului de marfă depinde utilizarea hidrogenului, iar statul român trebuie să fie pregătit pentru a face față provocărilor din anii următori.”

Sursa: Facebook Oana Marciana Ozmen

Distribuie articolul