Deputatul Oana Marciana Ozmen a participat la Romanian International Gas Conference

Denis

Deputatul Oana Marciana Ozmen a participat la Romanian International Gas Conference, organizată de Federația Patronală Petrol și Gaze, sub patronajul Ministerului Energiei. Tema ediției din acest an a conferinței a fost “Redefinirea securităţii aprovizionării. Potenţialul noilor tehnologii pentru o tranziţie energetică durabilă”. Evenimentul a reunit demnitari, experți în energie și reprezentanți ai marilor companii.

„În cadrul panelului ”Potențialul hidrogenului în tranziția energetică”, am avut o intervenție despre Proiectul de Lege privind integrarea hidrogenului din surse regenerabile şi cu emisii reduse de carbon în sectoarele industriei şi al transporturilor, pe care l-am inițiat la începutul acestui an. Cu sprijinul colegilor din Parlamentul României, legea a fost adoptată rapid și a fost deja promulgată de Președintele Klaus Iohannis. Am reafirmat importanța tehnologiei în industrie, având în vedere contextul european care vizează reindustrializarea și producția de energie curată.”, transmite Oana Marciana Ozmen, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „La dezbateri au participat domnul Alexandru Floriștean – Director Hy Legal, Five T Hydrogen, domnul Petru Rușeț – CEO Siemens Energy Romania, domnul Aristotel Jude – Deputy General Director, Romgaz și domnul Dumitru Chisăliță – Președinte, Intelligent Energy Association. Panelul a fost moderat de Mihnea Cătuți – Head of Research, Energy Policy Group. Participanții au reiterat importanța utilizării resurselor de energie nucleară și gaz în tranziția energetică.

Sursa: Facebook Oana Marciana Ozmen

Distribuie articolul