Deputatul Oana Marciana Ozmen: Cooperare româno-daneză în materie de energii regenerabile și dezvoltare durabilă

Deputatul Oana Marciana Ozmen a efectuat o vizită de lucru în Regatul Danemarcei cu sprijinul Ambasadorului Regatului Danemarcei în Romania, Uffe A. Baslev, pentru identificarea modelelor performante în materie de eficiență energetică și energie regenerabilă și de a stabili punți de legătură cu reprezentanții danezi în vederea implementării de soluții similare în România.

„Vizita tehnică organizată cu sprijinul Ambasadei Regatului Danemarcei în Romania și a Excelenței Sale, domnul Ambasador Uffe. A Baslev a demonstrat angajamentul și deschiderea autorităților și instituțiilor daneze în ceea ce privește schimbul de bune practici în materie de energie și dezvoltare durabilă.”, transmite Oana Marciana Ozmen, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Agenda de lucru a inclus a serie de întâlniri productive cu reprezentanții mai multor companii daneze importante, printre care European Energy, VEKS și ROCKWOOL, temele centrale ale discuțiilor concentrându-se pe modul în care acestea abordează problemele legate de eficiența energetică și energiile regenerabile. În plus, am a avut o întâlnire cu reprezentanții State of Green, organizația care administrează parteneriatul public-privat între guvernul danez și principalele trei asociații de afaceri performante ale țării.

Vizita a inclus și întâlnirea cu Monica Magnussen, liderul echipei internaționale pentru Climă și dezvoltarea orașului Copenhaga, în care am abordat subiectul dezvoltării durabile și planul climatic al orașului. De asemenea, am discutat cu Kim Valentin, membru al parlamentului danez din partea Partidului Liberal Venestre, despre modalitățile de întărire a relației dintre parlamentele celor două state, în ceea ce privește schimbul de bune practici și coooperarea în ceea ce privește eficiența energetică, energia regenerabilă, susținerea proiectelor ce vizează atingerea țintelor de neutralitate climatică, netZero, până în anul 2050.”

Sursa: Facebook Oana Marciana Ozmen

Leave a Comment