Deputatul PNL, Maria-Gabriela Horga, a participat la ”Săptămâna parlamentară europeană 2023”

Maria-Gabriela Horga, deputat PNL, a participat la ”Săptămâna parlamentară europeană 2023”, organizată la Bruxelles de Parlamentul European, împreună cu Președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene pentru combaterea creșterii inflației, scăderea plăților în numerar și proiectul comun al UE al monedei euro digitale.

În Uniunea Europeană, creșterea inflației este o problemă reală. Pentru a face față creșterii costului vieții, este necesar ca politicile monetare și fiscale să fie organizate în mod coordonat de către statele membre.

„Am discutat politicile de sprijin care ar trebui direcționate către cele mai vulnerabile gospodării și firme pe parcursul crizei. În jur de 681 de miliarde de euro au fost alocate de statele membre UE pentru a proteja consumatorii de creșterea costului energiei”, transmite deputatul Maria Gabriela Horga.

De asemenea, liberala precizează că: „Lucrările conferinței au fost deschise de Roberta Metsola, președinta Parlamentului European. Evenimentul reunește parlamentari din Uniunea Europeană, din țările candidate și din țările cu statut de observator pentru a discuta chestiuni economice, bugetare și sociale”.

Sursa: Maria Gabriela Horga Facebook

Leave a Comment