Deputatul PNL Sergiu Bîlcea: au fost alocate fondurile necesare pentru primele de carieră didactică și primele de carieră profesională

Ciprian S.
Deputatul PNL Sergiu Bîlcea: au fost alocate fondurile necesare pentru primele de carieră didactică și primele de carieră profesională

Deputatul PNL Sergiu Bîlcea a anunțat că au fost alocate fondurile necesare pentru primele de carieră didactică și primele de carieră profesională.

Fondurile necesare au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară în prima fază dar vor fi susținute din fonduri externe nerambursabile prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027.

Plățile vor fi efectuate direct pe card, în intervalul 20-27 octombrie.

Primele de carieră didactică sunt în valoare nominală de 1.500 lei, pentru cursuri de pregătire și dezvoltare profesională, investiții în echipamente IT, cărți de specialitate. 30% din sumă poate fi folosită pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.

Personalul nedidactic primește prime de carieră profesională în valoare de 500 de lei/an, pentru cursuri și alte categorii de cheltuieli.

Peste 273.000 de cadre didactice vor beneficia de aceste măsuri, cu un buget total estimat la peste 410 milioane de lei.

”Sunt sume care susțin activitatea de pregătire a cadrelor didactice, pot fi folosite pentru cărți și echipamente IT, pentru participarea la conferințe. Cred că este vorba despre o investiție care trebuie să se regăsească în condiții mai bune pentru creșterea calității învățământului.”, a precizat deputatul liberal Sergiu Bîlcea.

Srusă: Facebook Sergiu Bîlcea

Distribuie articolul