Deputatul Radu Moisin: Învățământul universitar trebuie adaptat la cerințele pieței muncii și pregătit pentru viitor

Deputatul Radu Moisin a comunicat faptul că învățământul universitar trebuie adaptat la cerințele pieței muncii și pregătit pentru viitor.

„Ca primă precizare, STEM este un curriculum care se bazează pe educarea studenților îmbinând știința, tehnologia, ingineria și matematica. La nivel mondial, analizele de perspectivă ale fiecărei țări țin cont de proporția de absolvenți STEM. Cele mai de succes și cele mai promițătoare țări au un procent foarte mare de absolvenți STEM.

În prezent, astfel de specialiști sunt la mare căutare în domenii în care cercetarea, inovația și progresul tehnologic sunt prioritare și se preconizează că cererea de competențe va crește considerabil în anii următori. De asemenea, nevoia de medici este în creștere în toate statele dezvoltate sau în curs de dezvoltare.”, transmite Radu Moisin, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „anul trecut România avea 44,71% dintre absolvenți provenind din domeniile STEM, dacă includem în această clasificare și medicina (părerile fiind împărțite între experți). Cu doar 4 ani în urmă, în 2018, procentul de absolvenți STEM era de 51,36% (incluzând medicina).”

Sursa: Facebook Radu Moisin

Leave a Comment