Deputatul Raluca Turcan: Acordarea lunară a indemnizației de gratitudine pentru invalizi, veterani și văduvele de război a fost votată în Parlament

Deputatul Raluca Turcan a comunicat faptul că proiectul de lege inițiat pentru instituirea unei reparații morale pentru veteranii, invalizii si văduvele de război a fost votat în Parlament.

„Ea se poate cumula cu indemnizaţia de care beneficiau invalizii, veteranii şi văduvele de război. Valoarea acesteia ajunge la 2690 de lei lunar, neimpozabili.

Astfel, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizaţie de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.”, transmite Raluca Turcan, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Este o reparaţie morală şi materială care contribuie la asigurarea unui venit decent al invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, dreptul financiar acordându-se exclusiv acestor categorii de beneficiari.”

Sursa: Facebook Raluca Turcan

Leave a Comment