Deputatul Raluca Turcan anunță o lege privind sprijinul tinerilor NEET în găsirea unui loc de muncă

Deputatul Raluca Turcan a anunțat faptul că legea inițiată privind sprijinul tinerilor NEET în găsirea unui loc de muncă a ajuns la votul final în Parlament.

„Am modificat grupa de vârstă menţionată în definiţia tânărului NEET – astfel, am extins această categorie pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 30 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională.”, transmite Raluca Turcan, deputat PNL.

De asemenea, liberala preciează că: „Am menținut acordarea ajutorului social pentru o perioadă de 6 luni de la data încadrării în muncă a persoanei apte de muncă beneficiară de ajutor social, cu condiţia încheierii unui raport de muncă pentru o perioadă de cel puţin 24 luni.

O altă modificare benefică pentru persoanele care își caută un loc de muncă este și posibilitatea înscrierii persoanelor apte de muncă beneficiare de ajutor social în programul educaţional de tip ”A doua şansă”. În acest sens am inclus și prevederi referitoare la decontarea transportului.”

Sursa: Facebook Raluca Turcan

Leave a Comment