Deputatul Raluca Turcan anunță un proiect de lege prin care se vor stopa fraudele legate de concediile medicale fictive

Deputatul Raluca Turcan a anunțat depunerea unui proiect de lege prin care se vor stopa fraudele legate de concediile medicale fictive.

„Proiectul pe care l-am inițiat propune un mecanism de control al concediilor medicale. Acesta se realizează la domiciliu sau la adresa indicată de beneficiarii de concedii medicale, în intervalul de timp şi în condiţiile stabilite prin lege.

Va fi realizat de către angajatori, casele de asigurări de sănătate sau, după caz, de către agențiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti, însoțiți de către personal din cadrul poliției comunitare / locale.”, transmite Raluca Turcan, deputat PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Prin inițiativa legislativă propusă venim cu soluții concrete pentru a stopa risipa și eventualele fraude introducând obligația persoanelor care intră în concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă de a declara adresa la care vor fi pe perioada concediului și de a permite controlul în intervalul de timp declarat.”

Sursa: Facebook Raluca Turcan

Leave a Comment