Deputatul Raluca Turcan: avem nevoie de un Program Național de Sprijinire a Copiilor cu Părinți Plecați la Muncă în Străinătate

Raluca Turcan, deputat PNL, a declarat că România are nevoie de un Program Național de Sprijinire a Copiilor cu Părinți Plecați la Muncă în Străinătate.

Raluca Turcan: „În mandatul meu de vicepremier și cel de ministru al muncii, alături de ministrul fondurilor europene, am susținut programe punctuale de sprijinire a copiilor a căror părinți au plecat la muncă în străinătate. Câteva milioane de euro, din fonduri europene, au fost deja direcționate către mai multe organizații non-guvernamentale și comunități unde această problema este una extrem de gravă”.

„Acești copii sunt viitorul țării. Dacă îi lăsăm “să se descurce singuri”, îi împingem către zone gri, nesigure, sărăcie, depresie și boală. Ca stat avem obligația să îi ajutăm. Din acest motiv, avem nevoie de un program național și nu doar de intervenții zonale, acolo unde există fundații sau asociații care pot să ajute și pot depune proiecte punctuale. Din fericire, pentru următorii 10 ani avem peste 150 de milioane de euro din fonduri europene. Acești copii merita să primească o șansă la o viață mai bună”, a transmis deputatul PNL.

Mai multe detalii aici.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Leave a Comment