Deputatul Raluca Turcan: Propunerea PNL pentru creșterea performanței economice prin investiții în formarea profesională a angajaților

Deputatul Raluca Turcan a anunțat propunerea PNL pentru creșterea performanței economice prin investiții în formarea profesională a angajaților.

„PNL propune o nouă schemă de ajutor de stat pentru angajatori, dedicată formării profesionale pentru propriii angajați. Conform acestei scheme, angajatorii pot primi vouchere cu valori cuprinse între 2.400 și 9.600 de lei, pe care să le folosească pentru plata cursurilor și stagiilor de perfecționare ale angajaților.”, declară Raluca Turcan, deputat PNL.

Liberala transmite că serviciile de formare pot fi decontate prin utilizarea voucherelor / cupoanelor pentru formare sunt cuprinse între 2.400 și 9.600 de lei, după cum urmează:

  • Curs de calificare/recalificare nivel 1 – 2.420,19 lei
  • Curs de calificare/recalificare nivel 2 – 3.006,71 lei
  • Curs de calificare/recalificare nivel 3 – 4.952,30 lei
  • Curs de calificare/recalificare nivel 4 – 9.617,62 lei
  • Curs de formare inițiere/specializare/perfecționare – 2.420,19 lei
  • Curs de formare cu recunoaștere la nivel de întreprindere – 2.420,19 lei

De asemenea, Raluca Turcan precizează că: „Prin acest proiect de lege, Partidul Național Liberal îmbină susținerea pentru mediul de afaceri cu susținerea pentru salariați, în scopul dezvoltării companiilor românești. Calea cea mai bună pentru creșterea economiei naționale este susținerea simultană a angajaților și angajatorilor, astfel încât să crească și salariile, și profiturile, iar bugetul de stat să beneficieze și el, indirect, prin încasarea de sume mai mari.”

Sursa: Facebook Raluca Turcan

Leave a Comment