Deputatul și președintele PNL Buzău Gabriel Avramescu: Liceenii buzoieni au învățat lecții despre democrație chiar în Palatul Parlamentului

La inițiativa deputatului și președintelui PNL Buzău, Gabriel Avramescu, elevii Liceului Teoretic ,,Nicolae Iorga” din Nehoiu au efectuat o vizită la Palatul Parlamentului acolo unde s-au familiarizat cu modul în care factorii decizionali influenţează viaţa lor de zi cu zi.

,,M-am bucurat să fiu gazdă, împreună cu senatorul Vlad Mircea Pufu, pentru 47 de elevi deosebiți din cadrul Liceului Teoretic <Nicolae Iorga> din Nehoiu. Cu pași timizi pe holurile impunătoare, tinerii au fost extrem de încântați să viziteze cea de-a doua cea mai mare clădire din lume, după Pentagon.

Sălile de conferință le-au oferit nu doar o imagine despre locul în care se dezbat, în comisiile de specialitate, importante propuneri legislative, ci și oportunitatea de a participa la dezbaterea organizată de doamna senator Nicoleta Pauliuc despre importanța promovării unor politici publice de sănătate. <Cât de multe știm despre produsele pe care le consumăm?> și <Care sunt schimbările de care România are nevoie?> sunt doar câteva dintre întrebările importante în dezvoltarea acestor politici, la care au contribuit cu răspunsuri chiar tinerii buzoieni.

Prin activitatea de astăzi, profesorii își doresc ca liceenii buzoieni să se familiarizeze cu modul în care factorii decizionali influenţează viaţa lor de zi cu zi şi să conștientizeze rolul acestora într-o societate democratică. Felicit întreaga echipă pentru implicare și mulțumesc pentru energia cu care m-au înconjurat acești tineri curioși, dornici de cunoaștere!”, declară Gabriel Avramescu pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment