Deputatul Sorin Moldovan: Aderarea României la Spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru noi

Deputatul Sorin Moldovan a avut o întâlnire bilaterală cu cu delegația austriacă, formată din Friedrich Ofenauer (PPE), Ewa Ernst-Dziedzic (Verzii), Harald Troch (S&D) şi Eduard Köck (PPE) în cadrul Conferinţei interparlamentare privind politica externă şi de securitate comună şi politica de securitate şi apărare comună.

„Tema principală a discuţiilor a vizat aderarea României la Spaţiul Schengen, accentul fiind pus pe refuzul profund injust exprimat prin vot de către Austria la Consiliul JAI din luna decembrie a anului 2022. Au fost reiterate argumentele pentru care aderarea României la Spaţiul Schengen este una meritorie şi benefică, printre care: rezultatele vizitelor şi analizelor efectuate de experţii europeni, care confirmă îndeplinirea criteriilor tehnice, votul covârşitor dat de celelalte state membre care susţin aderarea ţării noastre”, transmite Sorin Moldovan, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „a fost subliniată necesitatea de a continua discuţiile în vederea găsirii unor soluţii pentru deblocarea situaţiei, având în vedere că decizia din 8 decembrie a avut un impact negativ semnificativ în ceea ce priveşte relaţiile dintre cele două state. Aderarea României la Spaţiul Schengen rămâne o prioritate pentru noi, un obiectiv ce ar aduce beneficii României, Austriei şi Uniunii Europene, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al securităţii”.

Sursa: Comunicat de presă

Leave a Comment