Deputatul Sorin Moldovan este prezent la ședințele comisiilor Adunării Parlamentare NATO

Paul

Vicepreședintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, deputatul Sorin Moldovan, participă la ședințele comisiilor Adunăriii Parlamentare NATO. Subiectul principal a fost legată de invazia Ucrainei de către Rusia. Aspectele legate de război au fost prezentate de Tom Goffus, Asistentul Secretarului General pentru Operațiuni NATO și Angus Lapsley, Asistentul Secretarului General pentru Politica de Apărare și Planificare NATO.

„Am avut plăcerea să mă întâlnesc cu Radoslava Stefanova, șefa secției de apărare integrată aeriană și antirachetă din cadrul Diviziei de investiții în apărare a NATO, care are o experință de 16 ani în relațiile dintre Rusia și Ucraina.

Subiectul principal al discuției a fost reprezentat de marcarea unui an de la începutul invaziei ilegale, neprovocată și nejustificată a Rusiei în Ucraina. La acest moment cred că putem trage concluzii care să fie fundamentate pe evenimentele petrecute în această perioadă, iar probabil cel mai important aspect, care reiese după această perioadă, îl reprezintă coeziunea și unitatea la nivelul statelor NATO, un fapt pe care Vladimir Putin nu l-a luat în considerare când a demarat acțiunea ilegală, neprovocată și nejustificată din Ucraina”, transmite deputatul liberal.

Sursa: Sorin Moldovan

Distribuie articolul