Deputatul Sorin Năcuță: Comisia Europeană a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României

Denis

Deputatul Sorin Năcuță a anunțat faptul că Planul Național de Redresare și Reziliență al României revizuit a fost aprobat de către Comisia Europeană.

„Comisia Europeană a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), revizuit, plan care include și capitolul REPowerEU pentru infrastructura energetică. Alocarea PNRR este, în prezent, de 28,5 miliarde euro (14,9 miliarde euro sub formă de împrumuturi, 13,6 miliarde euro sub formă de granturi) și acoperă 66 de reforme și 111 investiții.

Planul modificat al României pune un accent puternic pe tranziția verde, alocând 44,1% (față de 41% în planul inițial) din fondurile disponibile pentru măsuri care sprijină obiectivele climatice. Totodată, crește alocarea fondurilor pentru tranziția digitală a țării, de la 20,5%, la 21,8%.”, transmite Sorin Năcuță, deputat PNL.

„Capitolul REPowerEU, în valoare de 1,4 miliarde euro, cuprinde două noi reforme și șapte investiții care se axează pe accelerarea producerii de energie verde, pe creșterea eficienței energetice a clădirilor și pe recalificarea și perfecționarea forței de muncă în domeniul energiei verzi.”, declară deputatul.

De asemenea, liberalul precizează că: „PNRR -ul revizuit include modificările privind diminuarea alocării componentei de grant, 2,11 mld. euro, datorită creșterii economice din ultimii ani, ajustăriile generate de creșterea prețurilor la materiale de construcții și eliminarea plafonului de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii.”

Sursa: Facebook Sorin Năcuță

Distribuie articolul