Deputatul Valentin Făgărășian anunță digitalizarea serviciilor consulare

Denis

Deputatul Valentin Făgărășian a anunțat digitalizarea serviciilor consulare.

„Intrăm într-o eră nouă odată cu digitalizarea serviciilor consulare, care aduce cu sine multiple beneficii pentru comunitățile de români din afara granițelor.”, transmite Valentin Făgărășian, deputat PNL.

  • Acces Rapid la Documente: Sutele de mii de titluri de călătorie nu vor mai fi emise pe hârtie, ci vor ajunge direct pe mesageria electronică, pe computer sau pe telefon. Acest pas simplifică și accelerează procesul de obținere a actelor necesare.
  • Recunoaștere Internațională: Legea adoptată astăzi rezolvă o problemă crucială – recunoașterea documentelor emise în format electronic de către autoritățile publice ale altor state europene. Certificate de rezidență, caziere, atestate – toate vor beneficia acum de recunoaștere.
  • Eficiență în Procese Consulare: Digitalizarea aduce o simplificare semnificativă a proceselor consulare, eliminând necesitatea parcurgerii unor distanțe mari pentru a ajunge la secțiile consulare. Este o schimbare menită să eficientizeze și să ușureze accesul la serviciile consulare.

De asemenea, liberalul precizează că: „În calitate de deputat de diaspora, scopul meu este de a avea avantaje concrete pentru cetățenii din străinătate. Această transformare nu doar modernizează serviciile, ci și aduce beneficii concrete pentru românii din afara granițelor, asigurându-le un acces facil la documente esențiale.”

Sursa: Facebook Valentin Făgărășian

Distribuie articolul