Deputatul Valentin Făgărășian anunță includerea platformelor școlare de e-learning în noua lege a învătământului preuniversitar

Deputatul Valentin Făgărășian a anunțat faptul că a depus mai multe amendamente la proiectul legii învăţământului preuniversitar în scopul includerii şi operaţionalizării Bibliotecii Şcolare Virtuale şi Platformei şcolare de e-learning ”Învăţăm în România”, astfel încât copiii români din ţară şi din afara frontierelor ţării să aibă acces permanent şi gratuit la toate resursele educaţionale.

„Legea prevede organizarea de şcoli româneşti în străinătate, cu predare în limba română, pe lângă oficiile diplomatice, precum şi cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească. Este o veste pe care românii din diaspora o aşteaptă de foarte mulţi ani pentru copiii lor. Pentru că am deplină încredere că aceste măsuri îi vor ţine pe românii din diaspora cât mai aproape de ţara lor, am contribuit şi eu cu un set de amendamente, în vederea includerii în noua lege a învăţământului preuniversitar a Bibliotecii Şcolare Virtuale şi Platformei şcolare de e-learning ”Învăţăm în România”.”, transmite Valentin Făgărășian, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Sunt două instrumente electronice, extrem de utile, care le vor permite copiilor din ţară şi din străinătate să aibă acces permanent şi gratuit la un volum important de resurse educaţionale: cărţi din literatura şcolară românească, manuale şi caiete de exerciţii, exemple de lecţii şi de exerciţii pentru toate temele din programele şcolare, ghiduri metodologice, exemple de probe de evaluare. Am convingerea că aceste platforme vor fi utile pentru elevi, profesori şi părinţi, vor contribui la îmbunătăţirea performanţelor şcolare şi la diminuarea abandonului şcolar, vor reduce decalajele de învăţare între diferitele zone ale ţării şi îi vor aduce pe copiii români din diaspora mai aproape de ţara lor”.

Sursa: Comunicat de Presă

Leave a Comment