Deputatul Valentin Făgărășian: discuții privind dezvoltarea unui program educațional adaptat nevoilor românilor din Madrid

Denis

Deputatul Valentin Făgărășian a purtat discuții semnificative, axate pe mai multe aspecte esențiale, care vizează comunitatea românească, în cadrul deplasării la Madrid.

„În cadrul acestui dialog, am subliniat importanța dezvoltării unui program educațional adaptat nevoilor românilor din Madrid. Astfel, s-a discutat despre facilitățile de integrare în sistemul educațional spaniol, precum și despre susținerea necesară pentru cei care doresc să-și continue educația la nivel superior. De asemenea, am abordat subiectul promovării culturii și limbii române în școli, pentru a asigura că tinerii români își păstrează legătura cu rădăcinile lor culturale.

În al doilea rând, am avut onoarea de a discuta cu primarul din Torrejón, unde se află o importantă comunitate românească. Această întâlnire ne-a permis să subliniem cât de valoroasă este contribuția românilor la viața orașului și cât de esențială este cooperarea între statul spaniol și cel românesc pentru a îmbunătăți condițiile de trai și integrarea comunității noastre.”, transmite Valentin Făgărășian, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Am discutat despre modalități concrete prin care putem sprijini românii din Torrejón în diverse aspecte, de la facilitarea accesului la servicii de sănătate și educație până la promovarea culturii și tradițiilor noastre în cadrul comunității locale. Am subliniat, de asemenea, nevoia de a crea legături solide între autoritățile locale și reprezentanții comunității române, pentru a asigura o colaborare eficientă și sustenabilă.”

Sursa: Facebook Valentin Făgărășian

Distribuie articolul