Deputatul Valentin Făgărășian: oportunităţi de revenire în ţară cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile

Deputatul Valentin Făgărășian anunță demararea la Verona a unei campanii de informare a românilor din străinătate asupra oportunităților de revenire în țară cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile aferente cadrului financiar multianual 2021-2027.

„Primul eveniment va fi la sfârşitul săptămânii acesteia în Italia, unde mă voi întâlni cu români din Verona şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. Cunosc foarte mulţi români care, dacă ar putea obţine finanţări nerambursabile pentru o brutărie, pentru un atelier auto, o micro-fermă sau altă activitate economică, s-ar întoarce în România imediat, împreună cu familia. Pentru ca acest set de evenimente şi campania să aibă rezultatele pe care le dorim cu toţii, o să cointeresez şi Ministerul investiţiilor şi proiectelor europene şi, poate, la evenimentele următoare, participă chiar ministrul fondurilor europene, domnul Marcel Boloş.”, transmite Valentin Făgărășian, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Obiectivul nostru naţional este ca rata de absorbţie a fondurilor europene să ajungă cât mai aproape de 100% în următorul cadru finanaciar. Ori, cu ajutorul românilor din străinătate, putem să atingem trei obiective majore simultan: o rată mare de absorbţie a fondurilor europene, un potenţial de creştere economică mai mare pentru România şi aducerea acasă a românilor plecaţi în străinătate.”

Sursa: Comunicat de Presă

Leave a Comment