Deputatul Valentin Făgărășian: Postul public ”Radio România Actualităţi” trebuie să fie recepţionat şi de românii din diaspora

Denis

Deputatul Valentin Făgărășian a anunțat faptul că va Întreprinde toate demersurile legislative necesare, astfel Încât Societatea Română de Radiodifuziune să asigure accesul românilor care locuiesc În statele Uniunii Europene la informațiile transmise de postul public „Radio România Actualități” şi prin receptoarele radio.

„Societatea Română de Radiodifuziune realizează un serviciu public şi este finanțată, În principal, din bani publici, de la bugetul de stat. Cu toate acestea, cei peste 4,5 milioane de români care trăiesc În afara frontierelor țării au foarte puține surse de informare despre ceea ce se Întâmplă În patria mamă. Ei se informează, În special, din presa şi paginile electronice susținute de comunitățile de români din diaspora. În cea mai mare parte a statelor membre ale Uniunii Europene poți recepționa, În maşină sau de acasă, posturi de radio din Serbia, Bulgaria, Ungaria, Albania sau Polonia, nu şi din România. Ori, comunitățile de români sunt printre cele mai numeroase din UE.”, transmite Valentin Făgărășian, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „După ce am inițiat propunerea legislativă prin care Societatea Română de Televiziune va rezerva o parte din spațiul de emisie pentru emisiuni informative privind românii din afara granițelor țării, intenționez să Întreprind toate demersurile legislative necesare, astfel Încât românii care sunt stabiliți În Italia, Spania, Marea Britanie sau În alte state UE cu mari comunități de români să poată recepționa postul public ”Radio România Actualități”.

Sursa: Comunicat de Pesă

Distribuie articolul