Deputatul Valentin Făgărășian: Postul public ”Radio România Actualităţi” trebuie să fie recepţionat şi de românii din diaspora

Deputatul Valentin Făgărășian a anunțat faptul că va întreprinde toate demersurile legislative necesare, astfel încât Societatea Română de Radiodifuziune să asigure accesul românilor care locuiesc în statele Uniunii Europene la informaţiile transmise de postul public „Radio România Actualităţi” şi prin receptoarele radio.

„Societatea Română de Radiodifuziune realizează un serviciu public şi este finanţată, în principal, din bani publici, de la bugetul de stat. Cu toate acestea, cei peste 4,5 milioane de români care trăiesc în afara frontierelor ţării au foarte puţine surse de informare despre ceea ce se întâmplă în patria mamă. Ei se informează, în special, din presa şi paginile electronice susţinute de comunităţile de români din diaspora. În cea mai mare parte a statelor membre ale Uniunii Europene poţi recepţiona, în maşină sau de acasă, posturi de radio din Serbia, Bulgaria, Ungaria, Albania sau Polonia, nu şi din România. Ori, comunităţile de români sunt printre cele mai numeroase din UE.”, transmite Valentin Făgărășian, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „După ce am iniţiat propunerea legislativă prin care Societatea Română de Televiziune va rezerva o parte din spaţiul de emisie pentru emisiuni informative privind românii din afara graniţelor ţării, intenţionez să întreprind toate demersurile legislative necesare, astfel încât românii care sunt stabiliţi în Italia, Spania, Marea Britanie sau în alte state UE cu mari comunităţi de români să poată recepţiona postul public ”Radio România Actualităţi”.

Sursa: Comunicat de Pesă

Leave a Comment