Deputatul Varga Glad anunță subiectele dezbătute în cadrul Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic

Deputatul Varga Glad a anunțat care au fost subiectele de pe ordinea de zi dezbătute în cadrul Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic.

Subiectele majore au fost legate de propunerile legislative care ar putea accelera absorbţia fondurilor europene prin PNRR. În ceea ce priveşte PNRR, s-au purtat discuţii cu privire la cadrul instituţional pentru participarea MDLPA la pregătirea şi implementarea unor proiecte finanţate din Componentele 10, 11, 14 şi 15 ale PNRR. Aceste componente sunt legate de Fondul local, Turism şi cultură, Buna guvernanţă şi Educaţie.

„Pe ordinea de zi au fost şi două iniţiative de reglementare a capacităţii instituţionale cu impact pe zona de mediu şi anume cadrul general pentru promovarea şi gestionarea mobilităţii urbane la nivel naţional şi înfiinţarea Gărzii Forestiere Naţionale şi reorganizarea actualelor Gărzi forestiere în funcţie de principalele atribuţii ale acestora (controlul regimului silvic şi cinegetic şi activităţile de avizare şi implementare)”, transmite deputatul Varga Glad.

Sursa: Facebook Vargla Glad

Leave a Comment