Arad deputat liberal Glad Varga

Deputatul Varga Glad: ONG-urile pot accesa finanțare de până la 500.000 lei de la Administraţia Fondului pentru Mediu

Deputatul Varga Glad a anunțat că la începutul lunii aprilie 2023 se deschide sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu şi având ONG-urile drept beneficiari.

În perioada 3 aprilie – 3 mai 2023, ONG-urile pot depune proiecte în parteneriat cu autorităţile deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale, inclusiv ale subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale acestora, şi/sau cu unităţi şi instituţii de învăţământ de stat. În cadrul acestor acorduri de parteneriat pot fi adăugate, în calitate de parteneri, alte organizaţii neguvernamentale, precum şi instituţii/autorităţi publice din domeniul protecţiei mediului.

Deputatul Varga Glad a precizat că: ”Sunt eligibile acțiunile de conștientizare a populației, în special a copiilor, cu privire la teme actuale de protecție a mediului înconjurător – modalitățile de protejare a aerului, a apei, a pădurilor, reciclarea deșeurilor, beneficiile utilizării de resurse naturale regenerabile, protecţia biodiversităţii, schimbările climatice și stimularea utilizării transportului cu emisii scăzute etc. ”.

Bugetul total alocat pentru această sesiune este de 150 milioane lei. Finanţarea în cadrul programului se acordă în cuantum de maximum 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului, iar suma maximă care poate fi acordată de AFM pentru finanţarea unui proiect este de 500.000 lei.

Sursă: Facebook Varga Glad

Leave a Comment