Deputatul Varga Glad: ONG-urile pot accesa finanțare de până la 500.000 lei de la Administrația Fondului pentru Mediu

Ciprian S.
Arad deputat liberal Glad Varga
Arad deputat liberal Glad Varga

Deputatul Varga Glad a anunțat că la Începutul lunii aprilie 2023 se deschide sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare În cadrul programului vizând educația şi conştientizarea publicului privind protecția mediului, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu şi având ONG-urile drept beneficiari.

În perioada 3 aprilie – 3 mai 2023, ONG-urile pot depune proiecte În parteneriat cu autoritățile deliberative ale unităților administrativ-teritoriale, inclusiv ale subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale acestora, şi/sau cu unități şi instituții de Învățământ de stat. În cadrul acestor acorduri de parteneriat pot fi adăugate, În calitate de parteneri, alte organizații neguvernamentale, precum şi instituții/autorități publice din domeniul protecției mediului.

Deputatul Varga Glad a precizat că: ”Sunt eligibile acțiunile de conștientizare a populației, În special a copiilor, cu privire la teme actuale de protecție a mediului Înconjurător – modalitățile de protejare a aerului, a apei, a pădurilor, reciclarea deșeurilor, beneficiile utilizării de resurse naturale regenerabile, protecția biodiversității, schimbările climatice și stimularea utilizării transportului cu emisii scăzute etc. ”.

Bugetul total alocat pentru această sesiune este de 150 milioane lei. Finanțarea În cadrul programului se acordă În cuantum de maximum 100% din valoarea totală eligibilă a proiectului, iar suma maximă care poate fi acordată de AFM pentru finanțarea unui proiect este de 500.000 lei.

Sursă: Facebook Varga Glad

Distribuie articolul