Deputatul Varga Glad: Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru persoane fizice va începe în luna mai 2023

Deputatul Varga Glad a anunțat faptul că înscrierea solicitanților persoane fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, se va derula în perioada 19 mai – 26 iunie 2023.

„Pentru a evita dificultăţile întâmpinate până acum în implementarea acestui Program, AFM a stabilit un calendar de înscriere, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune, astfel încât să se evite blocajul din cauza suprasolicitării aplicației informatice.”, transmite Varga Glad, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Finanțarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 lei, sub condiția suportării unei contribuții proprii a beneficiarului de 2.000 lei. Suma finanțată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența până la valoarea totală a facturii se suportă de către beneficiar din surse financiare proprii.”

Sursa: Facebook Varga Glad

Leave a Comment