Deva: Peste 100.000 de lei de la bugetul local pentru dotarea cabinetelor medicale școlare

Ciprian S.
Deva: Peste 100.000 de lei de la bugetul local pentru dotarea cabinetelor medicale școlare

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a anunțat investiții de peste 100.000 de lei de la bugetul local pentru dotarea cabinetelor medicale școlare.

Direcția de Asistență Socială Deva a distribuit materiale sanitare și instrumentar medical necesare bunei desfășurări a activității în cabinetele medicale și stomatologice din școli și grădinițe, aflate în subordinea instituției.

De asemenea, vor fi distribuite în cabinetele medicale școlare medicamentele achiziționate în funcție de solicitările medicilor și în conformitate cu baremul pentru dotarea cabinetelor medicale școlare prevăzut de legislația în vigoare.

”De la începutul anului 2023, cabinetele medicale și de medicină dentară care funcționează în unitățile de învățământ din municipiul Deva au beneficiat de dotări în valoare totală de peste 90.000 de lei – ceea ce înseamnă aproape 90% din bugetul alocat pentru anul acesta.

În prezent, rețeaua de medicină școlară din municipiul Deva are 18 cabinete de medicină generală și alte două cabinete de medicină dentară, în care 7 medici și 24 de asistente medicale, angajați al Direcției de Asistență Socială Deva, asigură consultații și tratamente gratuite pentru aproximativ 10.000 de preșcolari și elevi care frecventează cursurile unităților de învățământ.”, a transmis edilul liberal Florin Oancea.

Sursă: Facebook Florin Oancea

Distribuie articolul