Deva: Primarul Florin Oancea a prezentat stadiul lucrărilor la construcția Centrului de zi pentru asistență comunitară din cartierul Micro 15

Ciprian S.
Deva Primarul Florin Oancea a prezentat stadiul lucrărilor la construcția Centrului de zi pentru asistență comunitară din cartierul Micro 15

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a anunțat că lucrările la construcția Centrului de zi pentru asistență comunitară din cartierul Micro 15, Aleea Streiului, avansează.

Constructorul lucrează la ridicarea clădirii în care va funcționa Centrul de zi pentru asistență comunitară din cartierul Micro 15, Aleea Streiului.

Investiția face parte din proiectul ,,Regenerarea fizică, economică și socială a comunității din Zona Streiului și crearea unui centru de zi pentru servicii de asistență comunitară”.

Această investiție presupune:

  • construirea unui Centru de zi pentru asistenţă comunitară (vor fi asigurate servicii sociale, dezvoltare comunitară, îmbunătățirea asistenței medicale destinate populației din Cartierul Micro 15, Aleea Streiului). Clădirea va fi dotată cu mobilier, echipamente IT, electrocasnice, echipamente PSI, platforme interioare de transport pe plan înclinat a persoanelor cu dizabilităţi etc.
  • amenajarea de spații recreative (spaţii de joacă pentru copii, spaţii de relaxare, agrement şi sport, spaţii destinate animalelor
  • amenajări de drumuri, alei și piste de biciclete (modernizarea Aleii Streiului şi a celorlalte alei existente în zonă şi crearea de noi alei care să faciliteze accesul spre Centrul de zi şi zona reabilitată. Pentru traficul pietonal şi traficul cicliştilor se vor realiza trotuare şi piste de biciclete)
  • execuție rețea exterioară de supraveghere video și rețea exterioară de Internet cu acces gratuit a tuturor locuitorilor din zonă;
  • execuție rețea de stâlpi de iluminat stradal principal pe Aleea Streiului și iluminat ambiental pe aleile de acces la scările blocurilor de locuinţe. Corpurile de iluminat vor fi de tip LED.
  • amenajarea a 8 platforme subterane, cu acţionare hidraulică, pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere.

”Avem multe șantiere în desfășurare în municipiul Deva care creează din păcate disconfort cetățenilor. Ca să clădești un oraș frumos ai nevoie de timp, răbdare, înțelegere și fonduri europene sau de la bugetul local.

Vă asigur însă că toate aceste lucrări care se desfășoară în municipiul nostru în diferite domenii (infrastructură, educație, transport public local, creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe, locuri de joacă pentru copii etc.) sunt în interesul întregii comunități iar la finalizarea investițiilor, devenii vor beneficia de facilități și condiții de trai la nivelul unui oraș european.

Vom continua să depunem proiecte pe fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea Devei!”, a precizat edilul liberal Florin Oancea.

Sursă: Facebook Florin Oancea

Distribuie articolul