Deva: Primarul Florin Oancea a prezentat stadiul modernizării infrastructurii de transport public local cu fonduri europene

Ciprian S.
Deva Primarul Florin Oancea a prezentat stadiul modernizării infrastructurii de transport public local cu fonduri europene

Florin Oancea, primarul Municipiului Deva, a anunțat că lucrările la clădirea în care va funcționa depoul pentru autobuze și microbuze electrice, de pe strada Depozitelor din municipiul Deva sunt aproape finalizate.

”Constructorul a montat deja și monitoarele la sistemul de supraveghere, ventiloarele și voleții din hala depou, acum se fac mici retușuri la zugrăvelile lavabile acolo unde este cazul și se montează cablurile electrice.”, a precizat edilul liberal.

De asemenea, primarul a transmis că lucrările la clădirea administrativă sunt și acestea aproape finalizate.

”La clădirea în care va funcționa spălătoria se instalează cablurile electrice pentru prize, întrerupătoare etc. Urmează să sosească echipamentul profesional cu cele două posturi de spălare a autobuzelor și microbuzelor electrice. Lucrările la stația de capăt din zona Gării au avansat. A fost turnat betonul amprentat pe peron și se montează elemenții metalici pentru copertină.”, a mai adaugat Florin Oancea, primarul Municipiului Deva.

Reamintim că investiţia de modernizare a sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente prevede:

  • construirea unui depou cu toată infrastructura necesară funcţionării unui parc auto electric, inclusiv dispecerat,
  • construirea staţiei capăt în zona Gării, cu infrastructura necesară pentru încărcarea autobuzelor electrice, construirea unei staţii intermediare de alimentare electrică a autobuzelor,
  • modernizare şi dotare staţii de călători (creare adăposturi, alveole, info călători),
  • reabilitare infrastructură rutieră str. Depozitelor şi amenajare sens giratoriu în zona Gării,
  • introducerea unui sistem de e-ticketing, taxare bazată pe utilizarea cardului contactless şi bilete de hârtie,
  • sisteme de: monitorizare şi dispecerizare autobuze, informare a călătorilor şi de securitate prin monitorizare video.

De asemenea au fost montate mare parte din stații de încărcare a vehiculelor electrice și au fost făcute probe.

”Proiectul de modernizare a infrastructurii de transport public local, împreună cu cel de modernizare a sistemului de transport public local prin achiziționarea a 26 de vehicule ecologice și 33 de stații de încărcare electrice vor contribui la creşterea calităţii serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum şi la o calitate mai bună a vieţii locuitorilor prin reducerea emisiilor de CO2.”, a transmis liberalul Florin Oancea.

Sursă: Facebook Florin Oancea

Distribuie articolul