Diana Baciuna, Secretar de Stat la Ministerul Culturii: „încă un pas făcut pentru desemnarea anului 2023 drept Anul Național Dimitrie Cantemir și Anul Cultural Ciprian Porumbescu”

Eduard Turcu

Miercuri a avut loc ședința Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, acolo unde a fost dezbătut proiectul privind desemnarea anului 2023 drept Anul Național Dimitrie Cantemir și Anul Cultural Ciprian Porumbescu. Ca urmare, Comisia a dat un aviz proiectului susținut și de Ministerul Culturii, care a fost reprezentat la ședință de Diana Baciuna, Secretar de Stat.

„Încă un pas făcut pentru desemnarea anului 2023 drept Anul Național Dimitrie Cantemir și Anul Cultural Ciprian Porumbescu”, a declarat Diana Baciuna.

Secretarul de Stat a precizat că „astăzi, Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților a adoptat un aviz favorabil pentru PL-x 721/2021, inițiativă prin care cele două personalități culturale ale României vor fi celebrate în 2023”.

„Am participat la această ședință în calitate de reprezentant al Ministerului Culturii și am susținut deosebita dublă semnificație a anului viitor. Prin această inițiativă, societatea românească va putea conștientiza mai mult veritabila moștenire culturală lăsată de cele două mari personalități”, a precizat liberala.

Inițiativa cuprinde norme privind cadrul legislativ necesar pentru autortitățile locale

„De asemenea, inițiativa, în forma amendată la Senat, cuprinde norme care vor asigura cadrul legal pentru ca autoritățile și instituțiile publice centrale și / sau locale, preocupate de educația generațiilor viitoare să nu întâmpine dificultăți în alocarea de resurse pentru organizarea diverselor evenimente dedicate celor două importante personalități române pe parcursul Anului Naţional Dimitrie Cantemir şi Anului Cultural Ciprian Porumbescu”, a declarat Diana Baciuna.

sursă: Diana Baciuna, Facebook

Distribuie articolul