Diana Morar, deputat PNL, a reprezentat Parlamentul României la Summitul Forumului Global al Organizației Femeilor Lideri Politici

Eduard Turcu
sursă foto: Diana Morar

Diana Morar, deputat PNL, a tansmis că „a reprezentat Parlamentul României la <<Summitul Forumului Global al Organizației Femeilor Lideri Politici>> de la Reykjavik. Evenimentul găzduit de Parlamentul și Guvernul Islandei a reunit participante din întreaga lume, cu funcții de conducere, din diferite medii: parlamentar, guvernamental, academic, societate civilă etc”.

Liberala mai spune că „Forumul Global al Femeilor Lideri Politici este o rețea globală a femeilor politician, a cărei misiune este să crească atât numărul, cât și influența femeilor la nivel decizional.”

„Agenda Forumului a prevăzut, printre altele, discuții pe teme precum: <<Acțiuni de împuternicire economică a femeilor>>,<<Femeile, pacea și securitatea>>,<<Starea egalității de gen la nivel mondial și importanța conducerii feminine>>, punctează aceasta.

Totodată, „Summitul de la Reykjavik a pus în dezbatere idei și soluții pentru dezvoltarea societății ținând cont de egalitatea de gen și pentru promovarea unui număr mai mare de femei în poziții de conducere. Această reuniune globală, desfășurată sub motto-ul ”Puternice împreună”, a fost cadrul de prezentare a celor mai bune exemple de bună practică în leadership, fiind invitate să ia cuvântul femei lideri de pe toate continentele”.

sursă foto: Diana Morar, Facebook

Diana Morar subliniază că „și România face pași importanți pentru consolidarea egalității de gen în politică, în prezent reprezentarea femeilor fiind de doar 17% în Parlament şi 9% în Guvern, în timp ce în Uniunea Europeană media femeilor în parlamentele naţionale este de aproape 40%. Propunerea legislativă de introducere a unei cote minime de reprezentare a femeilor de 33% în Parlament și de 30% la alegerile locale este în dezbaterea Parlamentului. O Declarație în plenul reunit privind egalitatea de gen în politică, în viitorul apropiat, va constitui un moment semnificativ în demersul de reducere a dezechilibrului”.

Distribuie articolul