Discursul Preşedintelui Senatului Nicolae Ciucă la ceremonia organizată cu prilejul împlinii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ciprian S.
Discursul Preşedintelui Senatului Nicolae Ciucă la ceremonia organizată cu prilejul împlinii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL și al Senatului, a participat la ceremonia organizată cu prilejul împlinii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Discursul liberalului Nicolae Ciucă:

 “După decizia politică a unificării principatelor sub același domnitor, primul act practic din 1859 s-a derulat la Focșani, unde s-a desființat granița dintre Moldova și Țara Românească. Din acel moment, orașul de pe Milcov nu a mai fost o localitate de graniță, ci mijlocul noului stat. Asta face ca Focșani să fie un simbol al unirii de acum 165 de ani, alături de Iași și București, unde s-a votat alegerea lui Alexandru Ioan Cuza la 5 ianuarie, respectiv 24 ianuarie 1859. Nu aveam cum să lipsesc de la ceremonia de la Focșani, unde am adus un omagiu celor care au făcut posibil momentul pe care îl celebrăm astăzi.

Generația Unirii de la 1859 a fost și națională, și europeană. Este dovada legăturii firești între aceste două caracteristici care asigură dezvoltarea unei identități politice și culturale, deopotrivă națională și europeană. Pentru că, astăzi, locul firesc al României este în Uniunea Europeană și în NATO. Acum, interesul național al României este cel mai bine slujit de consolidarea prezenței noastre în structurile euro-atlantice.

În istoria unei țări, mai există și momente complicate, momente în care apar diverse lipsuri sau nemulțumiri. Astfel de momente ne testează solidaritatea și ne pun la încercare unitatea. Le-am spus vrâncenilor că datoria noastră este de a menține spiritul Unirii de la 1859 și de a nu uita niciodată că unirea face puterea!”, a mai transmis liberalul Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul