DN1 va fi lărgit la 3 benzi pe sens în zona Aeroportului Otopeni. Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile

Eduard Turcu

DN1 va fi lărgit la 3 benzi pe sens în zona Aeroportului Otopeni, conform anunțului făcut de Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor.

Liberalul a afirmat că a fost transmisă către Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația de atribuire a licitației pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar largirii DN1 la 3 benzi pe sens.

„Este vorba despre lărgirea la 3 benzi pe sens a sectorului de drum cuprins între Aeroportul Internațional “Henri Coandă” Otopeni și Autostrada Bucureștiului A0, zona Lotului 2 Nord”, a precizat Irinel Ionel Scrioșțteanu.

Principalele caracteristici solicitate vor fi, printre altele:

  • lărgirea la 3 benzi pe sens
  • posibilitatea efectuării de către șoferi a virajului la stânga pentru intoarcere după nodul rutier A0 x DN1, pe sensul de mers București – Ploiești
  • asigurarea unui acces facil agenților economici și cartierelor rezidențiale

„Această modernizare a DN1 la 3 benzi/sens între sectorul de drum menționat va contribui la creșterea condițiilor de trafic, precum și la sporirea gradului de siguranță a traficului rutier. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar durata contractului va fi de 8 luni, din care 7 luni pentru perioada de elaborare a Studiului de Fezabilitate”, a transmis Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor.

sursă: Irinel Ionel Scrioșteanu, Facebook

Distribuie articolul