Dolj comuna Rojiște a obținut finanțare prin PNRR pentru două proiecte de peste 440.000 de euro

Dolj: comuna Rojiște a obținut finanțare prin PNRR pentru două proiecte de peste 440.000 de euro

Primarul Ionel Nedelcu a anunțat obținerea finanțării prin PNRR pentru două proiecte ce privesc în mod direct dezvoltarea și modernizarea comunei Rojiște.

Suma totală este de 2.190.859,86 lei cu TVA, adică peste 441.730 de euro, iar proiectele sunt:

1 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – infrastructură Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) în valoare de 1.897.959,21 lei cu TVA , adică 382.000 de euro. Concret, proiectul constă în achiziția unui sistem de monitorizare video, dispecerat, mobilier urban smart la nivelul Comunei Rojiște.

2 – Realizarea a două stații de reîncărcare cu 4 posturi de încărcare pentru vehicule electrice, proiect cu o valoare estimată la 292.900,65 lei cu TVA, respectiv 59.730 de euro.

De asemenea, primăria din comuna Rojiște a obâinut și aprobarea unui proiect depus în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru modernizarea drumurilor comunale.

„Vom asfalta drumurile comunale pe o lungime de 6 kilometri. Acest proiect depus pe „Anghel Saligny” este continuarea unui proiect implementat pe AFIR, prin care am asfaltat mai multe drumuri comunale cu lungime de 6,4 kilometri, un proiect executat astfel încât podurile și podețele de acces sunt demontabile pentru a putea introduce gaze,apă și canalizare fără a se distruge ceva din execuția acestor drumuri.Astfel, în cel mai scurt timp, drumurile comunale vor fi asfaltate în totalitate.”, a precizat primarul liberal din comuna Rojiște.

Sursă: Departamentul de comunicare PNL Dolj

Leave a Comment