Dolj: două contracte de finanțare de 1,2 milioane euro au fost semnate de Primăria Teasc

Ciprian S.
Dolj două contracte de finanțare de 1,2 milioane euro au fost semnate de Primăria Teasc
Dolj două contracte de finanțare de 1,2 milioane euro au fost semnate de Primăria Teasc

Primăria Teasc a anunțat semnarea a două contracte de finanțare pentru reabilitarea grădiniței din satul Teasc și pentru construirea unui centru de colectare selectivă a deșeurilor în comună.

Primăria Teasc a accesat un proiect european de peste 4,5 mil. lei (926.000 de euro), finanţat prin PNRR, Componenta C3 – Managementul deşeurilor, Investiţia I1, pentru înfiinţarea unui centru de colectare deşeuri prin aport voluntar în comună.

“Înființarea acestui centru de colectare vă reduce semnificativ abandonarea ilegală a deșeurilor în păduri, locuri izolate sau pe câmpuri. Această investiție este de o importanță majoră pentru comunitatea noastră, deoarece oferă cetățenilor posibilitatea de a se debarasa, în mod gratuit, de fracții precum: deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.”, a declarat primarul Marin Nițu.

De asemenea, Primăria Teasc va reabilita și Grădinița satului cu fonduri din PNRR în valoare totală de 1.108.542,26 RON.

”Am semnat la București un contract de finanțare pentru proiectul de reabilitare a grădiniței din satul Teasc. Valoarea totală a proiectului depus și aprobat prin PNRR este de 1.108.542,26 RON, bani care vor intra în comuna noastră pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și de învățământ pentru copiii noștri.”, a precizat primarul din Teasc.

Sursă: Departamentul de comunicare PNL Dolj

Distribuie articolul