Dorin Nistor, primarul Sebeșului, oferă soluții pentru dezvoltarea orașului

Denisa
Sursă foto: Dorin Nistor - Primar

Marea provocare pentru Sebeș ar putea fi lipsa forței de muncă. Venit în fruntea orașului în 2016, primarul liberal Dorin Nistor a văzut rapid această problemă, iar mare parte din investițiile municipalității s-au ghidat spre dezvoltarea sistemului educativ. O economie nu se poate dezvolta fără a beneficia de oameni calificați, care sunt mulțumiți de calitatea vieții lor.

”Avem bucuria de a avea o dezvoltare economică. Sunt 1200 de firme active la 30.000 oameni, cu investiții de 1,7 miliarde de euro. La ceea ce înseamnă bugetul local, 40% din sume provin de la aceste companii. Trebuie să avem în vedere ce facem cu administrația orașului. Acum avem programe în derulare în valoare de 270 de milioane, dar și proiecte depuse 400 de milioane, din care 323 milioane pentru spital”, a declarat primarul Sebeșului.

Învățământul dual va oferi soluția viitorului la cererea specifică de personal calificat al firmelor care alimentează bugetul local. În concluzie, aceasta a fost direcția care este urmată pentru viitor: dezvoltarea educației.

”Unul dintre elementele importante pentru mediul economic e educația, în acea direcție în care există cerere din partea firmelor. Lipsa forței de muncă există la Sebeș. Avem proiect în derulare în acest sens, construirea unui liceu tehnologic. E în construcție, costă 40 de milioane. Jumătate din bani sunt din fonduri europene. De ce liceu tehnologic, companiile din Sebeș au nevoie de oameni calificați. Ne-am gândit la învățământul dual, și astfel am găsit parteneri la firmele din oraș. S-a greșit în România când am renunțat la învățământul profesional. Avem oameni care acum sunt angajați, supraveghează diferite utilaje cu comandă numerică și câștigă mai mult decât primarul. Nu sunt oameni cu studii superioare ci cu studii medii. Mă bucur că se discută de acest lucru. Am mers mai departe, avem proiecte pentru creșe, spații de joacă, n-am neglijat programele speciale de acces egal la educație, burse”, a mai declarat primarul liberal Dorin Nistor.

“Sebeșul s-a aflat în atenția presei naționale în ultima perioadă, remarcându-se prin proiectele sale de dezvoltare. Se vorbește tot mai des despre construirea noului liceu tehnologic, atât de important pentru destinul învățământului dual, pentru specializarea forței de muncă în zona Sebeșului” a mai spus primarul Municipiului Sebeș pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul