Două grădinițe din Municipiul Deva vor fi reabilitate energetic cu fonduri europene și contribuție de la bugetul local

Două grădinițe din municipiul Deva vor fi reabilitate energetic cu fonduri europene și contribuție de la bugetul local

În ședința de pe data de 21 noiembrie 2022, a Consiliului Local al Municipiului Deva au fost aprobate documentațiile tehnico-economice, faza de avizare a lucrărilor de intervenție și indicatorii tehnico-economici pentru două obiective de investiții:

– Renovarea energetică a Grădiniței cu Program Normal nr. 3, Aleea Teilor din municipiul Deva (valoare totală estimată 6.388.043, 26 lei cu TVA – aproximativ 942.000,00 euro))

– Renovarea energetică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2, Aleea Scărișoara nr. 3 din municipiul Deva ( valoare totală estimată 5.390.017,22 lei cu TVA – aproximativ 769.000,00 euro)

Finanțarea lucrărilor se face prin PNRR, Componenta C5 – Valul Renovării și prin Bugetul local al Municipiului Deva.

Un astfel de proiect de renovare energetică a unităților de învățământ va duce la scăderea facturii la energie cu minimum 45%.

Aceste proiecte se alătură celorlalte investiții în unitățile de învățământ devene, realizate cu fonduri europene nerambursabile.

” Să asigurăm copiilor noștri un învățământ de calitate este o prioritate a administrației publice locale, iar renovarea energetică a unităților de învățământ este un pas important în această direcție” a declarat primarul liberal Florin Oancea, pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment