Drumul dintre Aștileu și Roșia a fost finalizat

Paul

Lucrările propriu-zise de reabilitare și modernizare a 33,6 kilometri din Drumul Județean 764, între Aștileu și Roșia, au fost finalizate.

Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor: „În momentul de față lucrarea propriu-zisă este finalizată, am mai stabilit chestiuni legate de conectarea cu drumurile laterale și racordurile pentru anumiți cetățeni. Estimarea noastră este că la finalul acestui an lucrarea va fi recepționată. Noi am făcut o prelungire a contractului până în vara anului viitor din motive de plăți. Drumul este asfaltat în totalitate.”

Alături de acesta au fost prezenți și primarul comunei Aștileu, Ionuț Lazăr, cât și reprezentatul firmei care a executat lucrările, Daniel Forțiu.

Daniel Forțiu explică: „A fost o lucrare complexă, cu peste 9 km de ziduri de sprijini, două poduri reabilitate, 90 de podețe transversale, peste 200 de podețe la drumuri laterale.”

Proiectul respectiv a vizat reabilitarea și modernizarea unui sector de drum cu o lungime de 33,655 km. Acesta este cuprins între intersecția DJ 764D în apropiere de localitatea Damiș și intersecția cu DJ 108I în localitatea Aștileu. Acest drum străbate comunele Aștileu, Măgești, Vadu Crișului, Șuncuiuș și Roșia.

Valoarea totală a lucrărilor este de 118.233.882,75 lei.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul