VIDEO Drumul dintre Comănești și Bălăceana se modernizează cu fonduri de la Consiliul Județean Suceava

Consiliul Județean Suceava continuă să investească în infrastructura rutieră din județ, iar șantierul Drumului Județean 178, care leagă localitățile Comănești și Bălăceana, este una dintre cele mai noi investiții.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat joi, 11 mai, șantierul și a fost însoțit de primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv. Investiția, care este finanțată de Consiliul Județean Suceava, prevede modernizarea a 3,4 kilometri de drum și este evaluată la 3,7 milioane de euro.

„Investiția prevede și două poduri, din care unul de 40 de metri, peste apa Solonețului, și încă un pod nou de 12 metri. De asemenea, se mai lucrează și la trei podețe, dar și la cele 12 accese în gospodăriile oamenilor. Tot prin acest proiect se modernizează și 3700 de metri liniari de șanțuri, 330 de metri de ziduri de sprijin, cu o înălțime cuprinsă între 2 și 3,5 metri. Drumul are o lățime de 8 metri, din care 6 metri carosabilul și 2 metri acostamentul. Am văzut că ritmul în care merge lucrarea este unul bun, iar vremea ne permite să lucăm constant”, a precizat Gheorghe Flutur.

Liberalul a subliniat importanța acestui drum pentru zona localităților Cacica, Pârtești, Comănești, Botoșana, Todirești, Humoreni și a comunelor Bălăceana, Ilișești, Ciprian Porumescu spre Gura Humorului și Suceava. El a mai spus că această investiție va facilita transportul și accesul populației din zonă la Suceava și Gura Humorului.

„Se lucrează la Coșna, la drumul spre Ardeal, la Mălini – la drumul spre județul Neamț. De asemenea, avem lucrări pregătite la drumul ce face legătura între Grănicești și Satu Mare, la cel dintre Rotopănești și Horodniceni, la Drumul Județean de pe Valea Brodinei, paralel cu frontiera cu Ucraina. Totodată, pregătim un drum la Forăști, pe care să îl modernizăm în perioada care urmează, dar și multe covoare asfaltice. Și anul acesta, ca și cel trecut, va fi un an cu multe investiții în drumurile județene de la noi din județ”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava.

sursă: Consiliul Județean Suceava, Facebook

Citește și Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur: Vrem ca până la finalul anului să avem toată documentația gata pentru a fi scoasă la licitație Autostrada Pașcani – Suceava – Siret

Leave a Comment