Elena-Adriana Sărăor, primarul comunei Fârliug: Mi-am pus energia, priceperea și experiența mea în administrație, în slujba dumneavoastră, a consătenilor mei

Paul

Elena Sărăor este atât primarul comunei Fârliug, cât și vicepreședinte al Ligii Aleșilor Locali PNL din județul Caraș-Severin. Liberalul a ocupat, în trecut, și funcția de subprefect al județului Caraș-Severin.

Edilul comunei Fârliug a transmis faptul că: „Mi-am pus energia, priceperea și experiența mea în administrație, în slujba dumneavoastră, a consătenilor mei.

Așa cum am promis în campania electorală, pentru o bună parte din obiectivele propuse am găsit surse de finanțare, din fonduri nerambursabile sau fonduri de la Guvernul României.

Prin Compania Națională de Investiții; Comuna Fârliug, a beneficiat de finanțări prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul ”Lucrări în primă urgență”

 • Refacere și modernizare străzi calamitate în Comuna Fârliug, județul Caraș-Severin, proiect finalizat, în luna mai a acestui an, prin care au fost asfaltate străzi în satele Fîrliug, Dezești și Valea Mare , în lungime totală de 2,851 km, valoarea lucrărilor fiind de 2.374.050,30 lei.
 • Reabilitare drumuri de interes local, afectate în urma calamităților, sat Scăiuș, comuna Fârliug, jud. Caraș-Severin, proiect aflat în derulare prin care vor fi asfaltate 4 străzi în satul Scăiuș, în lungime totală de 1,774 km, valoarea lucrărilor fiind de 1.414.261,43 lei. Lucrările vor fi finalizate în acest an.

Proiecte finanțate din bugetul local al comunei Fârliug:

Elena-Adriana Sărăor a adăugat următoarele: „Din bugetul local al Comunei Fârliug, s-au finanțat următoarele:

 • S-a alocat în 2021 suma de 92.000 lei pentru finalizarea ilminatului public cu led în toate satele aparținătoare comunei Fârliug;
 • Curtea Școlii Gimnaziale Fârliug, a fost iluminată prin instalarea a 5 stâlpi și montarea a 12 lămpi cu led;
 • Este în lucru Strategia de dezvoltare locală a Comunei Fârliug 2021-2027;
 • A fost suplimentat numărul punctelor de colectare selectivă a deșeurilor, prin achiziția a 10 seturi de containere (30 containere de 1100 l);
 • Vom reface 2 drumuri de acces către cimitirele din satul Scăiuș, prin pietruire, din fonduri proprii și din fonduri alocate de guvern pentru calamitățile din această vară;
 • Reparăm platoul din curtea Școlii prin asfaltare și calea de acces spre acest platou, asigurând astfel un teren de fotbal și de joacă corespunzător, pentru copiii noștri.”

De asemenea, vicepreședintele Aleșilor Locali ai PNL Caraș-Severin a continuat astfel: „De curând am scris despre proiectele pe care Primăria Fârliug le-a depus spre finanţare, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Runda 1 și Runda 2 „Componenta 10 – Fondul local”, un număr de 3 proiecte, cu o valoarea totală de 532.680 euro.

 • În luna noiembrie  a fost publicată lista cuprinzând cererile de finanțare aprobate. Pe listă se află primele două proiecte depuse de către noi, în runda 1, respectiv:
 • Reabilitare sediu Primăria comunei Fârliug, valoarea proiectului 252.400 euro;
 • Reabilitare Cămin Cultural Remetea-Pogănici, valoarea proiectului 78.320 euro.’’

Sursa: Comunicat de Presă PNL Caraș-Severin

Distribuie articolul