Emil Boc – întrevedere cu delegația din Țările de Jos – Universitatea Tehnică Eindhoven

S. Georgiana
437557608 972474247582592 3971665124994243900 n

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a primit vizita delegației condusă de Lambert van Nistelrooij, fost membru al Parlamentului European.

„Colaborare Cluj – Eindhoven în domeniu inovării și IT.
Întrevedere cu delegația din Țările de Jos – Universitatea Tehnică Eindhoven, regiunea Brabant, parte a consorțiului european Cities 4.0
Am primit, în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, vizita delegației condusă de dl Lambert van Nistelrooij, fost membru al Parlamentului European, care a reprezentat Țările de Jos în calitate de europarlamentar și viceguvernator al Consiliului de Administrație a regiunii Brabant”, a spus edilul.

Edilul a menționat că:

„Scopul principal al delegației este acela de a discuta cu universitățile clujene despre colaborări pe verticale comune legate de conceptul Smart Cities și dezvoltarea de orașe reziliente.
Fiecare oraș dorește să își consolideze avantaje competitive de neîntrecut, iar în cazul nostru, un avantaj de necontestat este reprezentat de universități. Un exemplu în acest sens este Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca care a deschis recent un hub digital și pregătește demersurile pentru a-și construi propriul centru de Inteligență Artificială.
Brainport Eindhoven, o agenție de dezvoltare a zonei Eindhoven, este un hub ecosistemic ale cărui verticale se axează pe sprijinirea firmelor din domenii precum: viitorul mobilității, social connection & networking, dar și atragerea de noi talente. În aceeași manieră, putem conecta Clujul de Europa prin soluții inteligente de mobilitate metropolitan și proiecte internaționale testate în hubul urban-rural de lângă Cluj.
Municipiul Cluj-Napoca a fost invitat în anul 2022 în Consorțiul Cities 4.0, coordonat de Universitatea Tehnică din Eindhoven, în cadrul căruia se află și Espoo, Eindhoven, Bologna, Leuven și Tartu.
Consorțiul Cities 4.0 face parte din PRI – Partnerships for Regional Innovation – un proiect pilot care sprijină teritoriile Europei cu strategii de inovare pentru schimbări locale”, a declarat liberalul Emil Boc.
Distribuie articolul