Emil Boc, primarul Cluj-Napoca: “orașele și regiunile din statele membre ale Uniunii Europene au arătat solidaritate imensă față de poporul ucrainean”

Constantinescu Denisa

În calitate de membru al Comitetul European al Regiunilor, Emil Boc, primarul Municipiului Cluj, a participat la dezbaterea OECD „Refacerea Ucrainei – consolidarea guvernanței locale și regionale”. Dezbaterea s-a concentrat pe lansarea unei publicații cofinanțată de Uniunea Europeană care prezintă mecanisme, politici publice, exemple de bune practici și recomandări pentru unitățile administrative ucrainene.

“Am transmis următorul mesaj: orașele și regiunile din statele membre ale Uniunii Europene au arătat solidaritate imensă față de poporul ucrainean. Cu toate acestea, trebuie să ne gândim la viitor și să acționăm acum pentru refacerea Ucrainei, deoarece acesta este un maraton, nu un sprint. În acest sens, Comitetul Regiunilor a inițiat Alianța Europeană a Orașelor și Regiunilor. Acest mecanism urmărește să promoveze democrația și buna guvernanță la nivel local și regional.

Descentralizarea și democrația locală sunt esențiale pentru aderarea Ucrainei la UE, un viitor concept de reconstrucție a Ucrainei trebuie să includă nivelul local și regional.

Sunt profund convins că, datorită faptului că toți primarii din Ucraina și-au păstrat postul în timpul agresiunii și au rămas alături de cetățenii lor, este un factor important prin care Ucraina a rezistat puternic împotriva acestui atac brutal.

La dezbatere au participat:

Secretarul general OECD, Mathias Cormann

Ministru adjunct pentru Dezvoltarea Comunităților, Teritoriilor și integrarea europeană a Ucrainei, Igor Korkhovyi

Ambasadorul Uniunii Europene în Ucraina, Matti Maasikas

reprezentanți ai statelor membre și ai OECD” a declarat liberalul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul