Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca: “Lucrările la Turnul Pompierilor se finalizează în această lună”

Constantinescu Denisa

Reabilitarea Turnului Pompierilor se apropie de finalizare, în aceste zile se fac ultimele finisaje. Prin acest proiect cu finanțare europeană obiectivul va fi redeschis pentru clujeni și introdus în circuitul turistic, atât ca punct de belvedere – piramida de sticlă ce permite vizualizarea unei panorame de 360° asupra orașului – precum și ca spațiu dedicat evenimentelor culturale.

“Prin atragerea și utilizarea fondurilor europene, Primăria Municipiului Cluj-Napoca investește în conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural.

După finalizarea lucrărilor se va realiza și digitizarea obiectivului de patrimoniu și conservarea digitală, utilizând scanare laser 3D. Accesibilizarea online și conservarea digitală sunt între recomandările Comisiei Europene pentru monumentele istorice.

Proiectul câștigător a fost selectat în urma concursului internațional de soluții „Turnul celor trei vârste” organizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România.

Executantul este compania DECORINT SRL.

Proiectantul general: Vlad Sebastian Rusu – BIA – Cluj-Napoca.

Proiectul „Revitalizarea Turnului Pompierilor” este finanțat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural” a declarat Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul