Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca: Centrul pentru Tineret, un nou spațiu multifuncțional dedicat tinerilor

Denisa
Foto: Stadiu actual lucrări; dezbatere publică CIIC în cadrul Cluj Never Sleeps - semnare protocol pentru constituirea Consiliului Consultativ de Tineret

Cluj-Napoca: Primăria susține tinerii și încurajează implicarea lor în comunitate – Centrul pentru Tineret, un nou spațiu multifuncțional de calitate dedicat tinerilor, va fi deschis în luna decembrie 

“Lucrările la Centrul pentru Tineret sunt în grafic, proiectul urmează să intre în procedura de recepție a lucrărilor, iar Centrul va fi deschis luna următoare. 

Centrul pentru Tineret este o inițiativă rezultată din dorința cetățenilor exprimată în cadrul proiectului de Bugetare participativă. Noul spațiu multifuncțional a fost conceput alături de comunitatea locală, fiind o inițiativă a Federației Tinerilor din Cluj. Tineri clujeni, studenți și nu numai s-au mobilizat pentru a vota acest proiect declarat eligibil și câștigător. Proiectul urmărește creșterea participării tinerilor la viața comunitară și susținerea dezvoltării profesionale și educaționale a acestora prin crearea unui cadru adaptat nevoilor.

Spațiul este gândit într-o perspectivă multifuncțională și va găzdui activități culturale și educaționale dedicate tinerilor. Centrul pentru Tineret se află în incinta Palatului Statusului Romano-Catolic de pe strada Iuliu Maniu nr. 1, la parter, având o suprafață de aproximativ 125 mp, iar accesul se va face direct din stradă.

Activitățile culturale și educaționale dedicate tinerilor vor beneficia de gratuitate, dacă în cadrul acestora nu se vor desfășura activități comerciale, așa cum se întâmplă în prezent și la obiectivele culturale administrate de Centrul de Cultură Urbană al Primăriei Cluj-Napoca. 

Prin acest proiect, oferim tinerilor noi facilități pentru a se implica în viața comunității, care să contribuie la atingerea potențialului lor. Municipiul Cluj-Napoca are, începând din 2021, un Consiliu consultativ pentru tineret din care fac parte zeci de structuri asociative care îi reprezintă pe tinerii clujeni și care s-a implicat în acest proiect.

Valoarea totală a lucrărilor este de 889.698,46 lei TVA inclus” a declarat primarul liberal, Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul