Eurodeputatul Cristian Bușoi: Comisia Europeană a introdus în granturile de acțiuni apelul la prevenire în zina demenței și a altor tulburări neurologice

Președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, Cristian Bușoi, a participat la Conferința Națională de Alzheimer din poziția de co-președinte al Grupului de interes al Parlamentului European privind sănătatea mintală.

„Trebuie să știți că în Programul de lucru pentru 2023 al Programului de Sănătate EU4Health, Comisia Europeana a introdus în granturile de acțiuni apelul la prevenire în zona demenței și a altor tulburări neurologice, precum și acțiuni de prevenire a bolilor mintale. Tot prin EU4Health va fi finanțată inițiativa <Healthier Together: Împreună pentru o Uniune mai sănătoasă>”, transmite Cristian Bușoi.

„Ca și co-presedinte al Grupului de interes al Parlamentului European privind sănătatea mintală, am atras atenția asupra impactului tot mai mare al bolilor neurodegenerative nu doar asupra bolnavilor, ci și asupra familiilor acestora, a vieții lor sociale, a bunăstării și muncii lor.

România trebuie să înregistreze progrese la acest nivel. Politica în domeniu trebuie să trateze nu numai efectele maladiei, ci şi problemele sociale pe care ea le generează. În contextul îngrijorător al îmbătrânirii populației este important să punem pe agenda politică interventii și măsuri prin care să pregătim sistemele de sănătate să răspundă nevoilor pacientilor care suferă de boli neurologice sau neurodegenerative”, adaugă europarlamentarul liberal.

 

Sursa: Cristian Bușoi

Leave a Comment