Eurodeputatul Cristian Bușoi evidențiază colaborarea UE-ESA privind sateliții și spațiul

Media PNL

Eurodeputatul Cristian Bușoi anunță buna colaborare în cadrul acordului UE-ESA despre sateliți și spațiu, care sunt o prioritate pentru Comisia ITRE, pe care o conduce în Parlamentul European, și pentru UE în ansamblul ei.

”Le mulțumesc directorului general al Agenției Spațiale Europene (ESA), Josef ASCHBACHER, și comandantului Stației Spațiale Internaționale (ISS), Samantha CRISTOFORETT pentru vizita oficială de astăzi din Parlamentul European. Împreună cu cei doi distinși oaspeți am susținut o conferință de presă în care am subliniat că Spațiul UE are nevoie de expertiza ESA. Avem nevoie ca ESA să lucreze în continuare îndeaproape cu Agenția Spațială a Uniunii Europene (EUSPA).”, a declarat Cristian Bușoi pe pagina sa de Facebook.

Potrivit eurodeputatului, programele noastre spațiale emblematice Galileo – pentru navigația prin satelit și Copernicus – pentru observarea Pământului sunt dovada bunei colaborări în cadrul acordului UE-ESA. ”Am încredere că ESA va livra fără întârziere sateliții de nouă generație în acord cu cerințele și așteptările noilor piețe și ale noilor modele de afaceri.”, a declarat în continuare eurodeputatul.

De asemenea a mai menționat și faptul că este important să avem un parteneriat transparent și un dialog permanent. Să asigurăm stabilitatea programelor spațiale ale UE și să pregătim noile generații, pe o bază orientată către utilizatori, pentru a continua furnizarea de servicii de cea mai înaltă calitate.

Sursa: Facebook Cristian Bușoi

Distribuie articolul