Eurodeputatul Cristian Bușoi: ITRE susține inițiativele comisarului european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret

Media PNL

Eurodeputatul Cristian Bușoi a prezentat în deschiderea EU Innovation Days, acțiunile Comisiei ITRE, pe care o conduc în Parlamentul European în domeniul cercetării și inovării.

“Am subliniat că ITRE susține inițiativele comisarului european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel și programele europene Horizon Europe, Innovation Union și The European Research Area (ERA). Am insistat pe nevoia unui colaborări mai strânse cu SUA în domeniul inovării. Trebuie să știți că Statele Unite ale Americii sunt cel mai important participant non-UE la programele de cercetare ale Uniunii. Împărtășim aceleași valori și avem aceleași ambiții în domeniul științei și cercetării, pe care îl considerăm esențial pentru progres. Rezultatele și proiectele pe care SUA, în general și Silicon Valley, în special, le au in domeniul inovarii sunt o importantă sursă de inspirație și pentru UE.” a declarat Cristian Bușoi pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Cristian Bușoi

Distribuie articolul