Eurodeputatul Cristian Bușoi: PE își menține procentul de 24% pentru negocierea rezervei de stabilitate a pieței certificatelor de emisii

Mandatul Parlamentului European pentru negocierea Rezervei de stabilitate a pieței pentru emisii (MSR) este clar, și anume acela de a menține procentul de 24% și după 2030, a subliniat eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) într-o dezbatere a Parlamentului European, reunit la Strasbourg, la care a participat și vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans.

MSR face parte din pachetul „Fit for 55”, planul UE de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030. MSR a fost creat pentru a corecta surplusul major de certificate de emisii care s-a acumulat în cadrul EU ETS (schema UE de comercializare a certificatelor de emisii) și de a spori rezistența sistemului în fața dezechilibrelor dintre cerere și ofertă. În același timp, MSR va oferi dezvoltatorilor mai multă încredere atunci când iau decizii de investiții pentru a stimula tehnologia ecologică și eficiența energetică.

Atunci când am negociat cu colegii mei dosarul Rezerva de stabilitate a pieței (MSR) în ENVI, am ajuns la acordul ca MSR să fie menținut la 24%. PE și-a susținut poziția pentru că am înțeles cu toții importanța MSR și rolul său.“, a anunțat Cristian Bușoi.

De asemenea, eurodeputatul a mai menționat că atunci când a negociat cu colegii săi dosarul Rezerva de stabilitate a pieței (MSR) în ENVI, am ajuns la acordul ca MSR să fie menținut la 24%. PE și-a susținut poziția pentru că am înțeles cu toții importanța MSR și rolul său.

Mandatul Parlamentului pentru negocierea MSR este clar: menținerea procentului de 24% și după 2030.”, a mai menționat Cristian Bușoi.

Sursa: Facebook Cristian Bușoi

Leave a Comment